top of page
vinit-singh-6mGulE_5kYY-unsplash3.jpg
Waarom
zzb1.jpg

Waarom Digitale ZorgZandBak

Te vaak lopen innovators in de zorg tegen de barrières aan van het zorgsysteem. Innovaties komen niet verder en de volledige potentie van digitale zorg wordt niet bereikt. Digitale zorg biedt mogelijkheden om zorg fundamenteel anders in te richten en kan een bijdrage leveren aan meer gezondheid, meer eigen regie, kwaliteit van leven en functioneren van mensen. Toch is het nu nog geen onderdeel van het geheel van passende zorg.

We hebben ons gerealiseerd dat het oplossen van systeemvraagstukken en wegnemen van barrieres een andere aanpak vraagt. We ontwikkelen daarom in en vanuit de praktijk met innovators -die op dit gebied hun sporen hebben verdiend - een ‘sandbox methode’. Dit houdt in dat we met deze praktijkvoorbeelden op zoek gaan naar de exemplarische belemmeringen in het systeem en daarbuiten. Zodat we vanuit de praktijk onderzoeken en experimenteren en nagaan hoe beleid, wet- en regelgeving passend gemaakt kunnen worden voor de snel toenemende nieuwe mogelijkheden. We doen dit met ‘het hele systeem in de kamer’ dus samen met de systeem spelers zoals ZiN, NZa, VWS en financiers.

Meewind

Meewind

We willen innovators meewind geven, systeempartijen houvast en instrumenten bieden om beleid, kaders, titels, wet- en regelgeving passend te maken. Door continue innovators te helpen om vanuit maatschappelijk perspectief de digitale en passende zorg mogelijk te maken en de impact ervan te vergroten. Meewind geven doen we in een aantal stappen. We vinden het belangrijk om de juiste aandacht te geven en de juiste verbindingen te leggen.

We maken graag kennis en gaan dieper in op de onderliggende vraagstukken om vervolgens na te gaan wat de best mogelijke oplossing is.

Traject

Wij brengen relevante partijen, instellingen, innovators, experts bijelkaar en afhankelijk van de vraag gaan wij na welke kennis en expertise eventueel nog toegevoegd moet worden om te komen tot een doorbraak

kite-flying-sky-among-clouds.jpg
Stap voor stap op zoek naar oplossingen

Een heldere begeleiding, kennis en toegang tot de tools om te realiseren.

Ontmoeten

Ontrafelen

Ontdekken & Oplossen

Ordenen & Opschalen

Middel 1CANOO.png
bycicle.png
compass.png
Middel 10ZZB.png
Middel 9ZZB.png
Middel 6ZZB.png
Middel 7ZZB.png
Middel 3ZZB.png
Middel 21ARROWS.png
Middel 11ARROWS.png
Middel 19ARROWS.png
Middel 15ARROWS.png
kasteelARROWS.png
schepARROWS.png
Middel 24ARROWS.png
image5.jpeg

Wij zijn op zoek naar innovators die reeds hebben laten zien hoe digitale zorg een integraal onderdeel kan zijn van goede en passende zorg, maar om redenen toch vastlopen bij het implementeren en opschalen.

Thema's

Thema's

Thema's binnen de Zorgzandbak

helpful-doctor-taking-care-of-senior-men
edward-cisneros-_H6wpor9mjs-unsplash.jpg

Valpreventie

Zelfzorg

Gezichtsherkenning

young-man-using-face-id-for-unlock-mobil

Meedoen

Past de Zorg Zandbak bij u

Om na te gaan of de Digitale ZorgZandbak de juiste omgeving is voor uw innovatievraagstuk, beginnen we met een digitale intake. Aan de hand van een aantal vragen, recht toe en recht aan, willen wij een eerste beeld krijgen van uw vraagstuk. Dit wordt opgevolgd door een afspraak voor een gesprek om meer in te gaan op context en achtergrond van uw vraagstuk.

Wij vinden de samenwerking met innovatoren is cruciaal. We willen voorkomen dat innovatoren vastlopen met de finish in zicht. We willen hen ondersteunen, ook daar waar het zorgsysteem nu misschien nog niet optimaal voorbereid en toegerust is om de innovatie te omarmen. Kortom we willen innovatoren niet laten vastlopen in de ‘last mile’, maar meewind geven in de ‘first mile’

Middel 22ARROWS.png
elderly-couple-enjoy-sporty-life-outdoor

Quotes

IMG_6113_pauliske.jpg

“I'm a testimonial. Click to edit me and add text that says something nice about you and your services. Let your customers review you and tell their friends how great you are.”

Prof. Paul Iske, Instituut voor Briljante Mislukkingen

Over ons

Eind vorig jaar was de officiële aftrap van de Digitale ZorgZandBak. In een digitaal en interactief evenement deelden innovators, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), verzekeraars en vele anderen hun kennis en ervaringen, en hun leerlessen over de digitale transformatie in de zorg.

Over ons
VWS.jpg
05734e5580b58c6b16f552d70eabe3f72ba35896
logo-igj.jpg
image12.png
Meedoen

Experts

€logo_Hooghiemstra_Partners_outlines.png
BeBright_Twitter.jpg
logo-ivbm.png

Contact formulier

Vul het volgende formulier in om uw cases te delen en of vragen te stellen.

Bedankt voor de inzending!

Zorg Zandbak.png

Betrokken Systeem Partners

Zorginstituut Nederland

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Nederlandse Zorgautoriteit

Aangesloten experts

Hooghiemstra & Partners

BeBright

Instituut voor briljante mislukkingen

© 2021 Zorgzandbank

bottom of page