top of page

We wensen iedereen hele fijne feestdagen!

Beste vrienden!

In 2022 hebben we vanuit meerdere perspectieven en verantwoordelijkheden met elkaar gesproken over het verhogen van de kwaliteit van leven, waardoor de vraag naar zorg af kan nemen. En de manier waarop digitale ondersteuning hierbij behulpzaam kan zijn.

Wat hebben we gedaan?

- Burger dialogen: naar passende zorg MET ons als burger. Wat zegt de burger over het vraagstuk (4 regionale dialogen).

- Dialogen met innovators: vier bijeenkomsten over knelpunten en kansen. Wat kan er al en wat moet echt anders om het mogelijk te maken.

- Leertuinen GGZ en val- en breukpreventie: over het wegnemen van belemmeringen in de werkende praktijk.

- Gesprekken met systeempartijen: wat is er nodig om nieuwe vormen en gedachten over passende en digitale (voor)zorg in de zorgpraktijk en gewoon thuis meewind te geven.

Hoe kwamen de perspectieven samen?

We hebben collectieve intelligentie georganiseerd door de perspectieven van burgers, innovators en systeempartijen op verschillende manieren samen te brengen. De jaarbijeenkomst van 8 december laat dat zien. Terugkijken kan via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=JJjIrDRQTPM

Het ijs is gebroken…De beweging naar passende digitale zorg gaat door!

De ZorgZandBak als ‘ijsbrekermethode’ houdt in 2023 op te bestaan. De beweging naar passende digitale zorg gaat door. VWS, Zorginstituut, NZA e.a. zien de urgentie en kansen en nemen rechtstreeks hun verantwoordelijkheid met de uitvoering van de IZA-afspraken. Ook zijn er in de Leertuinen van de ZorgZandBak en tijdens de bijeenkomst van 8 december 2022 coalities ontstaan van mensen die samen verder gaan innoveren.

Blijf op de hoogte: www.ZorgZandBak.nl

We hebben mede door uw bijdragen samengewerkt aan collectieve intelligente inzichten. Heel veel dank daarvoor! De invulling van de landelijke zorgakkoorden en regioplannen zijn in volle gang. Onze inzichten brengen we zo goed mogelijk naar de juiste DOE-tafels. Begin 2023 levert de ZorgZandBak zijn advies op in de vorm van een rapport en film. Hierover houden we jullie graag op de hoogte via de website.

Alle inzichten, adviezen en onderzoeksrapporten zijn beschikbaar op de website www.zorgzandbak.nl. Willen jullie zelf relevante inzichten delen of hebben jullie een vraag, neem contact op met Teresa Cardoso Ribeiro, Programmamanager van het Zorginstituut: TCardosoRibeiro@zinl.nl.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen!

Beste groeten, Team ZorgZandBak

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page